Rehabiliteringsbidrag

Rehabiliteringsbidrag

Röster från medlemmar som fått bidrag

REGLER FÖR REHABILITERINGSBIDRAG

Ändrade: 2011-03-13

 

Dessa regler avser en rehabiliteringsfond som förvaltas av Bröstcancerföreningen Viktoria i Kronobergs län, nedan kallad BCF Viktoria.

 

§1 Avsikten med rehabiliteringsbidraget är att ekonomiskt stödja bröstcancerbehandlade medlemmar i BCF Viktoria.

 

§2 För att få bidrag skall den sökande ha varit medlem i BCF Viktoria i minst två år. Bidrag kan bara beviljas en gång.

 

§3 Bidrag skall vara till hjälp, rehabilitering eller rekreation, som ej ersätts av försäkringskassan.

 

§4 Ansökan om bidrag skall ställas till BCF Viktoria, med uppgift om vad bidraget skall användas till.

 

§5 Ingen kontroll av inkomst eller förmögenhet göres.

 

§6 Avkastning på fondens kapital samt alla gåvor till BCF Viktoria skall avsättas till rehabiliteringsfonden. Högsta bidragsbelopp, som kan tilldelas varje sökande, fastställs av BCF Viktoria's årsmöte, efter förslag från styrelsen för BCF Viktoria.

 

§7 Ansökan skall inlämnas före 1 oktober. Beslut om bidrag bör tagas före 30 november och utbetalning ske inom 3 månader på nya året.

 

§8 I arbetsutskottet för rehabiliteringsbidrag skall ingå: ordförande, sekreterare samt kassör från BCF Viktoria's styrelse. Därutöver kan BCF Viktoria's styrelse utse två suppleanter på ett år. Arbetsutskottet är beslutsfattande då tre ledamöter är närvarande. Beslut skall protokollföras.

 

§9 Förslag till ändring av regler skall behandlas på samma sätt som motioner till BCF Viktoria´s årsmöte. Beslut om ändring fattas av föreningens årsmöte, då det i kallelsen angivits att frågan om ändring av reglerna skall behandlas. Beslutet måste biträdas av minst 2/3 av de avgivna rösterna.

 

 

Tack BCF Viktoria för rehabiliteringsbidraget!

 

Jag skrev ju att jag ville ha det för att åka till Turkiet och gå på turkiskt hamam. Där var jag i höstas. Det är en fantastisk upplevelse som jag tycker ni ska prova om ni får tillfälle.

 

Eftersom jag inte fick pengarna förrän i år så blev det ännu en resa.

Denna gång blev det en weekend på Varberg Kurort.

Jag gjorde där flera olika behandlingar såsom aromamassage av hela kroppen, massagebad med aromatisk olja och fiskmassage av fötterna.

 

Det var en fantastik helg i februari med strålande solsken och härliga promenader vid havet. Att de även serverar jättegod mat gör ju inte upplevelsen sämre.

 

Tack ännu en gång!

EwaBritta

 

 

Ett stort tack för det rehabiliteringsbidrag som tilldelades mig 2010. Bidraget har jag använt till min första spa-upplevelse. Jag tillbringade några dagar på Varbergs kurortshotell med sköna behandlingar, underbara bad samt god mat och dryck. Vädret var vackert vilket bidrog till långa promenader på stigarna utmed havet.

 

Tack !

Eiwor Sjösten

 

 

I år hade jag turen att få ta del av föreningens Rehabiliteringsbidrag.

Jag har använt pengarna till att betala för varmbad i St Sigfridsdsbassängen. Dessutom har jag inhandlat en baddräkt och en bra behå.

 

Ett stort tack från Ingegerd Hultgren

 

 

Senast uppdaterad: 2014-08-10